img 0723 682 498
 • Ne gasiti si pe:
Cu noi zambetul tau va fi perfect

Endodontie

endodontie_smallEndodontia este specialitatea care se ocupa cu tratamentul canalului radicular si reprezinta baza stomatologiei, deoarece durata de viata a dintelui depinde in primul rand de corectitudinea acestui tratament.

Endodontia este singura manevra oarba care se face in terapia stomatologica si presupune o deosebita atentie si indemanare din partea stomatologului.

Ceea ce trebuie facut in devitalizarea unui dinte (“scoaterea nervului”) este:

 • curatarea canalelor radiculare (pe toata lungimea lor) de resturile organice (care se pot altera);
 • prepararea si conformarea mecanica a canalelor;
 • sterilizarea si obturarea – adica izolarea partii sterile (osul – suportul in care sunt implantati dintii) de partea nesterila (reprezentata de saliva si mediul bucal).

Daca acest lucru nu este realizat foarte bine, o intreaga lucrare dentara isi poate pierde suportul (dintele care sustine lucrarea).

In domeniul endodontic:

 • conuri de hartie absorbante;
 • seringi de unica folosinta, atat pentru anestezie cat si pentru spalaturi;

Devitalizarea dintelui (indepartarea pulpei dentare “a nervului” din camera pulpara si canalul radicular ) fie ca este rezultatul unei carii complicate sau se realizeaza in scop protetic implica realizarea unei obturatii radiculare de mare precizie.

Sistemele moderne folosite asigura un tratament corect si performant al canalului radicular:

 1. Izolarea dintelui cu sisteme moderne si eficiente DIGA(-RUBBER-DAM)
 2. APEX LOCATORUL -identifica apexul si stabileste lungimea reala a canalului radicular
 3. Instrumentarul rotativ: motorul de endodontie cu acele din NICHEL-TITAN  ProTaper asigura o largire si curatire corespunzatoare a canalelor
 4. Injectarea cu gutaperca calda – THERMAFILL SYSTEM DE LA DENTSPLY-MAILLEFER- asigura condensarea laterala si verticala optima a canalului radicular, rezultand o obturatie radiculara precisa si corecta.

Procedura tratamentului de canal cu DIGA:

Reprezinta standardul actual al tratamentului endodontic, asigurand astfel sansele de reusita si succesul tratamentului realizat corect. Practic utilizarea digii ne permite izolarea foarte buna a dintelui pe care il vom trata, si se elimina foarte multe probleme si riscuri de contaminare ce pot aparea. Izolarea se realizeaza folosind o membrana speciala, de unica folosinta, care este perforata doar in dreptul dintelui pe care se lucreaza, asigurand un maxim de vizibilitate cu un minim de disconfort pentru pacient.

Avantajele tratamentului cu diga sunt:

 • nu se va mai putea produce contaminare in timpul tratamentului, cu saliva
 • se va elimina ricul ca unele solutii folosite in timpul tratamentului, solutii care nu au un gust prea placut, sa ajunga pe limba si in gura pacientului
 • se va asigura un maxim de vizibilitate pentru medicul dentist, astfel ca si eficienta tratamentului va fi mult mai buna.
 • pacientul poate sa inghita linistit saliva, aspirarea acesteia nemaifiind necesara.
 • canalele pe care le tratam sunt mentinute curate
 • nu exista riscul patrunderii unor obiecte si materiale in cavitatea bucala
 • medicul endodont, avand vizibilitatea foarte buna, se va putea concentra pe reusita tratamentului
 • confortul pacientului in timpul tratamentului endodontic, care de cele mai multe ori este foarte migalos

Pentru a ne asigura de reusita tratamentului endodontic, radiologia digitala de control realizata dupa tratament va fi nu doar necesara ci si foarte utila. Astfel vom realiza radiografii ale dintelui inainte si dupa tratament, dupa caz, acest lucru, combinat cu doza minima de iradiere datorita folosirii aparaturii performante digitale, vor asigura reusita si salvarea dintelui, caci in final, nimic nu este mai bun decat un dinte natural, sanatos.

Tehnica performanta, cum ar fi Apex locatorul care masoara in mod electronic lungimea canalelor, impreuna cu pregatirea si experienta medicului dentist vor asigura cea mai buna sansa de reusita a tratamentelor de canal.

Realizarea etapei finale de obturatie a canalelor, impreuna cu o igiena orala corespunzatoare a pacientului vor asigura un tratament de succes si un zambet pentru care puteti spune linistiti ca a meritat efortul.

Pentru detalii suplimentare sau programari sunati la numarul de telefon
0723 682 498 sau folositi butonul Fa o programare

De actualitate
Apr 22, 2015

Boala parodontala este o afectiune cronica ale carei cauze nu sunt bine elucidate. Se considera ca sunt implicati o serie de factori: ereditari, loco-regionali, sistemici,si altii.