img 0723 682 498
  • Ne gasiti si pe:
Cu noi zambetul tau va fi perfect

Paradontologie

Paradontologie

parodonto_smallParodontoza, alaturi de complicatiile cariei dentare, reprezinta una dintre cele mai importante cauze ale pierderii dintilor.

Pana nu demult, pacientii parodontopati erau etichetati ca netratabili, singurele manopere intreprinse de catre stomatologi nefacand altceva decat sa amane momentul extractiei.

Datorita noilor tehnologii existente AlphaDent Targu Jiu , va poate oferi tratamentul adecvat care poate stopa sau macar incetini procesul de distrugere a aparatului sustinator al dintelui.

PARODONTOZA nu este o imbolnavire a dintilor.

Este o boala care ataca structurile de sustinere al radacinii dintilor (in multe cazuri sanatosi si uneori chiar si osul maxilar sau mandibula, o boala a membranei periodontale (a gingiei) ce se manifesta in majoritatea cazurilor prin pierderea precoce a dintilor.

Etapa premergatoare paradontozei este gingivita. Gingivita evolueaza spre paradontita, consecutiv aparand resorbtia osoasa si pungile paradontale.

In limbaj popular “paradontoza” (desi aceasta denumire era utilizata,in trecut, de specialisti pentru o forma rara, usoara si neinflamabila a acestei boli), PARADONTOTIS, este o imbolnavire prin inflamare a patului dentar, care duce la deteriorarea aparatului de sutinere dento-alveolar.

Aceasta imbolnavire prin inflamare a gingiei si a aparatului dento-alveolar se datoreza acumularilor la baza dintelui, denumite si placa, in care traiesc bacterii. Urmarea actiunii bacteriene va fi inflamarea gingiei.

In timp tesuturile de sustinere ale dintilor se deterioreza favorizand aparitia pungilor gingivale. Prin pierderea de substanta osoasa datorata inaintarii inflamarii, dintii isi pot pierde stabilitatea devenind usor mobili.

Statisticile arata ca parodontoza cauzeaza la fel de multe pierderi ale dintilor ca si cariile.

Factori de risc:

Proasta igiena orala, tutunul / fumatul, stresul, afectiunile endocrine dobandite, unele boli sistemice si medicatia lor, varsta, factori genetici.


De actualitate
Apr 22, 2015

Boala parodontala este o afectiune cronica ale carei cauze nu sunt bine elucidate. Se considera ca sunt implicati o serie de factori: ereditari, loco-regionali, sistemici,si altii.