fbpx
Clinica Stomatologica
Contacteaza-ne
Program
Luni — Vineri: 08:00 — 19:00 , Weekend: Inchis

IMPLANTUL DENTAR - INLOCUIREA MODERNA A DINTILOR

AlphaDent > Noutati > Stomatologie > IMPLANTUL DENTAR – INLOCUIREA MODERNA A DINTILOR

Cea mai moderna si eficienta solutie pentru inlocuirea dintiilor pierduti, este IMPLANTUL DENTAR.

Fie ca pierdem un dinte, sau mai multi dinti, implantul dentar si tehnologia moderna de implantologie poate face minuni.

In ultima vreme pierderea dintilor reprezinta o adevarata problema in randul oamenilor, chiar daca inlocuirea acestora, este de cele mai multe ori amanata sau in cel mai rau caz, anulata.

Ce este implantul dentar?

  • Implantul dentar este o piesa de titan pur, avand forma unui surub in general.Aceasta piesa are menirea de a creea o radacina artificiala in osul maxilar, locul de unde dintele sau dintii naturali lipsesc.
  • Reconstructia unui dinte este formata din doua segmente, un segment este intraosos(implantul), si unul supraosos, numit bont protetic.
  • Deasupra bontului protetic se ancoreaza o coroana, o punte sau o proteza.
  • Acesta aduce beneficii estetice si functionale extraordinare, pacientul nesimtind senzatia de “artificial”.In cel mai scurt timp dupa ce implantul este inserat, acesta uita ca de fapt a pierdut in acel loc un dinte.

  • Cat rezista implantul dentar?

Putem spune ca multe implanturi dentare isi indeplinesc toate functiile cu succes, chiar si dupa 25-30 de ani.

Prognoza pentru pacientii care au avut in trecut probleme parodontale, cu afectari ale osului in jurul radacinilor dintilor naturali, este mai putin optimista decat pentru pacientii sanatosi.

Pentru ca durata de viata a unui implant dentar sa fie cat mai mare, cel mai important aspect este legat de modul in care pacientul respecta toate indicatiile pe care le primeste de la clinica.

  • Cat costa implantul dentar?

Costul unei astfel de operatii, reflecta materialul din care este construit surubul, personalizarea lucrarii in cel mai mic detaliu, productia implantului, dar si manopera stomatologului.

  • Când e indicat implantul dentar?

Implantul poate fi facut imediat sau la mult timp dupa o extractie. Daca se face imediat dupa extractia unui dinte bolnav, trebuie sa intruneasca cateva conditii: sa nu fie inserat in locul unui dinte extras in urma unei infectii acute, sa se poata insera respectand dimensiunile minime ale osului necesare in jurul implantului.

Lasă un răspuns